domingo, 17 de marzo de 2013

UNHA CASIÑA DE CHOCOLATE

Iso foi o que cociñamos o venres no noso obradoiro de cociña. Despois de tantos días a voltas cos contos dos Irmáns Grimm, non podíamos deixar pasar a oportunidade de crear o atractivo principal da historia de “Hansel e Gretel”.  Paredes de pan de molde con crema de cacao, porta de galleta con chocolate branco e ventás de obleas de coco e vainilla… O éxito da receita estaba asegurado. Primeiro transformamos en triángulo unha das rebandas pan. Xuntámola coa  outra e démoslle forma de casiña. Con coidadiño para non romper o pan, fomos untando a crema. A mañá estaba fría, moi fría, pero a primeira hora puxemos a crema de cacao xunto ao radiador para que abrandara e poder estendela con facilidade. Colocamos as galletas para a porta e as fiestras. Un lacasito  para o faiado e, co resto do pan, construímos a cheminea. Despois cada quen empezou comendo o que máis lle gustaba: a porta, o tellado, as ventás… O mellor era que podíamos probar o que quixeramos porque na nosa casiña non había bruxa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario