viernes, 23 de marzo de 2012

A COMIDA FRANCESA

Despois de case todo un trimestre coñecendo cousiñas de Francia non podíamos retrasar máis o continuar probando comidas dos nosos veciños galos. No libro “París grandes secretos para pequeños viajeros", do que xa vos falaramos con anterioridade, limos que ademais dos creps, aos franceses gústanlle os caracois, as baguettes, os cruasáns, o mousse de chocolate, o roscón de reis…Os creps xa os fixemos, os caracois os cativos non queren nin probalos, o roscón é demasiado complicado… así que para este venres optamos polas baguettes e os cruasáns. Co pan fixemos torradas que aderezamos con aceite de oliva para potenciar a dieta mediterránea e, sen lugar a dubidas, foron as que máis éxito tiveron. Para os cruasáns cada un dixo que embutido trouxera e, os que non se lembraban, foron a mirar na mochila: chourizo, xamón sérrano, peituga… algunha que outra decepción de quen esperaba xamón e atopou chourizo, pero como case sempre compartimos, non hai problema.  Nun listado fomos anotando os nosos nomes e o friame que trouxeramos para ter claro como se escribían e poder consultalo en caso de necesidade. Mentres se torraban as baguettes, abrimos os paquetiños dos cruasáns, a mestra cortounos a metade e cada un incorporoulle o seu embutido.  Neste punto o pan estaba listo e mentres o comíamos, os croasáns pasaron ao grill. ¡Que rica está a comida “ao estilo francés”!

No hay comentarios:

Publicar un comentario