martes, 27 de noviembre de 2012

TRUFAS DE FROITOS SECOS

A semana pasada Rubén e Carlos engadiron améndoas ao noso recuncho de froitos do outono. Descubrimos que, xunto coas castañas, as landras, as noces e as abelás, son froitos secos. E como nos gusta moito iso de cociñar, decidimos aproveitalas para elaborar trufas. Desta volta, na nota que levamos o martes para traer os ingredientes que nos facían falta, engadimos un utensilio: o rodillo. ¡Como nos gusta!. Estendelo por riba das galletas para esmagalas e convertelas en fariña, é do máis divertido. Os maiores cunha autonomía total, os pequenos, ao principio sen controlar a presión pero, cun chisquiño de axuda da mestra, prepararon en seguida as súas galletas para facer a masa. Despois viña o máis complicado, sacar a casca aos froitos secos. As noces non teñen problema pero as abelás… como din os cativos: ¡escapan!... Son pequerrechiñas, redondas e difíciles de romper. Pero poden agocharse na man con facilidade para xogar a “Rabo de boi, rabo de besta”. As améndoas son máis brandiñas pero ás veces tamén se nos resisten. Tras engadir o leite condensado e mesturar todo, viña de novo o máis divertido, facer boliñas coa masa e rebozalas en fideos de chocolate.
 ¡Que ricas!. Ao final soamente se escoitaba: ¡”profe” quero máis!.




No hay comentarios:

Publicar un comentario