Iso
foi o que cociñamos o venres no noso obradoiro de cociña. Despois de tantos
días a voltas cos contos dos Irmáns Grimm, non podíamos deixar pasar a
oportunidade de crear o atractivo principal da historia de “Hansel e Gretel”. Paredes de pan de molde con crema de cacao,
porta de galleta con chocolate branco e ventás de obleas de coco e vainilla… O
éxito da receita estaba asegurado. Primeiro transformamos en triángulo unha das
rebandas pan. Xuntámola coa outra e démoslle
forma de casiña. Con coidadiño para non romper o pan, fomos untando a crema. A mañá
estaba fría, moi fría, pero a primeira hora puxemos a crema de cacao xunto ao
radiador para que abrandara e poder estendela con facilidade. Colocamos as galletas
para a porta e as fiestras. Un lacasito
para o faiado e, co resto do pan, construímos
a cheminea. Despois cada quen empezou comendo o que máis lle gustaba: a porta,
o tellado, as ventás… O mellor era que podíamos probar o que quixeramos porque
na nosa casiña non había bruxa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario